Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 08 липня 2023, питання №88031

Оскарження штрафу за порушення ПДР

Доброго дня. Отримав адміністративний штраф за порушення ПДР. Хочу його оскаржити, оскільки маю тимчасові права. Оскаржити хочу через те, що дорожні знаки встановлені не правильно( їх не видно за кущами, розміщення знаків позначено стрілкою на фото). Прочитав, що оскаржити можна в суді або в поліцейському управлінні за місцем проживання. Підкажіть куди та в якому порядку можна звернутися.

Відповіді юристів (6)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ознайомтесь за посиланням

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9F%D0%B...

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Тут все просто. Ви дійсно можете звернутись або до Департаменту патрульної поліції, або до суду. Проте, пам'ятайте, що звернення до ДПП позбавить Вас права подавати позов до суду. Для написання позовної заяви Вам потрібен правник.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти розібратися в них!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Володимире!

    Раджу одразу подавати позовну заяву до суду. Маю подібний успішний досвід, а тому можете звертатись. За потреби надам зразок позовної заяви.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Краще відразу подавайте позовну заяву до суду. В заяві вказуйте вимогу скасування постанови та відшкодування судового збору.

    Відповідно до п. 8.2-1 Правил дорожнього руху

    Дорожні знаки повинні розміщуватися таким чином, щоб їх було добре видно учасникам дорожнього руху як у світлу, так і в темну пору доби. При цьому дорожні знаки не повинні бути закриті повністю або частково від учасників дорожнього руху будь-якими перешкодами.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Володимир Клієнт 10 місяців тому

    Ще хотів би уточнити. Якщо було підписано протокол, чи маю право його оскаржувати і чи впливає це на шанси виграти справу?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Те, що Ви підписали протокол, зовсім не означає, що Ви з ним погодились. Це просто свідчить про те, що Ви з протоколом ознайомились. Тож, звичайно маєте право оскаржувати!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України