Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 10 липня 2023, питання №88094

Отстрочка после ВЛК и повторная ВЛК?

Доброго дня. 25 років. Не служив.
Якщо пройти ВЛК і отримати відстрочку для проведення оперативного втручання і реабілітацію на 2 місяці:
1) яка відповідальність за неявку в указані терміни після 2 місяців?
2) Кожного лікаря потім треба проходити заново?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ні якої відповідальності не буде, якщо ви не отримували повістку, якщо отримали то буде штраф.

    Не обов'язково проходити всіх лікарів, це може бути один лікар по якому надавалося тимчасова не придатність.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Якщо ВЛК прийде до висновку, що Вам потрібне лікування та зробить на цій підставі висновок про Вашу тимчасову непридатність до військової служби на певний строк, військомат повинен надати Вам на цей період відстрочку, зробивши відповідну відмітку у Вашому воєнному документі та одночасно вказуючи дату, коли Вам треба з'явитись на повторне проходження ВЛК.

    Ваша неявка за вказаною датою без поважних причин може бути розцінена і як порушення правил військового обліку (стаття 210-1 КУпАП), і за певних обставин як ухиляння від мобілізації (стаття 336 ККУ). З відповідальністю за вказаними статтями Ви можете ознайомитись самі.

    Будуть уточнення, звертайтесь до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Доброго дня. 25 років. Не служив.Якщо пройти ВЛК і отримати відстрочку для проведення оперативного втручання і реабілітацію на 2 місяці:1) яка відповідальність за неявку в указані терміни після 2 місяців?

    Якщо буде повістка про явку через 2 місяці (скоріше за все), можлива адміністративна відповідальність за порушення законодавства про оборону та мобілізаційну підготовку. Штраф - 3400-5100 грн.

    2) Кожного лікаря потім треба проходити заново?

    Там, потрібно буде проходити нову ВЛК.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України