Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Судова практика, 21 липня 2023, питання №88711

Кредит судові відносини

Доброго вечора шановні юристи. Маю кредитні гроші в монобанку 13000 грн. Платила до 22 року мінімальн платежі,після обставини змінились по зрузумілим причинам.За рік сумма процентів вирісла до 17000, 300 днів простроченого платежа,в березні цього року оплатили до 13000 і просили щоб платить частково по 4000 на місяць. Сказали платіть але це не відміняє того що банк подасть до суду.Сьогодні надійшло повідомлення що з вас стягнуто 3000 грн судові витрати!! Я не знаю що робить,просто у розпачі!! Двоє малих дітей,нерухомості немає,нічого не має,що було б моїм,я не працюю тільки чоловік,ввн і сплачує цей кредит. Питання в тому,як скоро після цього повідомлення надійде лист до суду і якщо не явитися які наслідки?? Суд вони виграють 100% ,бо ми не платили і ми це знаєм.

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба аналізувати ваш договір. Банк не може стягувати з вашого рахунку судові витрати, це може бути стягнуто за судовим рішенням.

    Напишіть листа до банку про реструктуризацію боргу.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ганна!

    Рекомендую домовлятись з кредитором або виконавцем про зміни умов виплати боргу. Іншого шляху на жаль не бачу.

    Ие що немає нерухомого чи рухомого майна - це добре, бо виконавець не зможе накласти арешти. Треба також докласти зусиль, щоби виконавець не міг арештувати рахунки у банках. З часом, якщо не буде звідки погашати заборгованність, виконавець може закрити провадження.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Треба аналізувати Ваші документи.

    Звертайтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України