Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 24 липня 2023, питання №88812

Оформлення автомобіля на двох

Доброго дня. Підкажіть будь ласка, чи можливе оформлення автомобіля на двох осіб як співвласників, якщо ми не знаходимось у шлюбі?

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, оформляється на одного, а другого роблять довіреним користувачем через дію.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталля!

    Транспортні засоби, що належать декільком фізичним за їх письмовою заявою реєструються за однією з таких осіб. Але у графі «Особливі відмітки» свідоцтва про реєстрацію або тимчасового реєстраційного талона транспортних засобів може бути зроблено запис про іншого співвласника.

    У разі відсутності одного зі співвласників реєстрація транспортних засобів проводиться на підставі його письмової заяви. Справжність підпису співвласника засвідчується нотаріально.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    ТЗ має бути зареєстрований за однією особою.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно п.6. Порядку державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів

    Транспортні засоби, що належать декільком фізичним або юридичним особам (співвласникам), за їх письмовою заявою реєструються за однією з таких осіб. У разі відсутності одного із співвласників державна реєстрація транспортних засобів проводиться на підставі його письмової заяви. Справжність підпису такого співвласника засвідчується нотаріально. У графі "Особливі відмітки" свідоцтва про реєстрацію або тимчасового реєстраційного талону транспортних засобів щодо іншого співвласника робиться запис:

    "___ є співвласником".(прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) або найменування юридичної особи)

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України