Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 05 серпня 2023, питання №89511 150₴

Повернення коштів за онлайн курс.

В травні залишив заяву на онлайн курс і зі мною зв’язався менеджер, під час розмови я його попередив що вірогідно не зможулоєднатись до навчання перші 2-3 тижні і тому сумніваюсь, але він мене переконав, що це не проблема. Проте, в зв’язку з певними обставинами в мене так і не вийшло доєднатись і я написав йому і попросив повернути кошти, мені відмовили і запропонували перенести мене на наступне навчання, я погодився. Навчання вже йде тиждень, почалось 27.07, але я не отримав доступу до платформи, або ж листа запрошення на навчання і я знову звернувся до цього менеджера щоб повернути кошти, оскільки навчання знову йде без мене, але отримав відмову і пропозицію перенести мене наступний курс, вони посилаються на договір оферти, проте оферта повинна містити істотні умови, які мене не повідомили. Чи можна щось зробити в цій ситуації?( якщо я не помиляюсь, у них на платформі можна відстежувати активність, і по ній видно, що я не робив ніякої активності у них на сайті)

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Назаре!

    Абсолютно очевидно, що перш ніж відповідати на Ваше питання, я мушу бачити договір оферти, який вивішений на сайті організації, що організовує курси. Для того мені потрібно відповідне посилання. Сам факт проплати Вами коштівза таким договором може, скорше за все, свідчити, що Ви ознайомлені з ним.

    В будь якому випадку Ваші правовідносини з такою організацією врегульовані Законом України "Про захист прав споживачів". Це означає, що у разі якщо Вас не влаштовує якість курсів або Ви за якихось об'єктивних причин не можете отримувати їх, Ви маєте право повернути свої кошти за ненадані послуги.

    Порядок дій стандартний:

    • Претензія виконавцю. Заява на повернення грошей за ненадані послуги складається в довільній формі. У документі обов'язково зазначаються моменти, які не влаштували клієнта, і його вимоги. Претензію краще відправити рекомендованим листом або вручити особисто. В останньому випадку виконавець повинен поставити позначку на другому примірнику заяви.
    • Очікування відповіді. На повернення грошей підряднику дається 10 днів. Якщо після закінчення цього терміну ви не отримали відповідну суму, можна звертатися до суду.
    • Подача позовної заяви. У документі необхідно викласти факти, що стосуються справи, і привести доказову базу. Іноді потрібні показання свідків.

    У справах про повернення грошей за ненадані послуги судді найчастіше стають на бік споживача. Але для сприятливого вирішення питання потрібна грамотна аргументація вимог і неспростовні докази порушень, які були допущені організаторами курсів.

    В усьому тому можу Вам допомогти! Маю для того достатній досвід.

    Виникнуть додаткові питання натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Назар Клієнт 9 місяців тому
    • Айвазян Юрий Климентьевич
      100%

      Натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Договір проаналізував і готовий надати Вам алгоритм дій, але ще маю пару питань.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Я написав Вам у телеграм. Зв'яжіться зі мною, бо потрібен Ваш дозвіл.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України