Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 16 серпня 2023, питання №90196

разведут ли без прописки

Добрый день. Подскажите пожалуйста, жена подала на развод, а у нему нет прописки, смогут ли нас развести

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    В таких випадках вказується фактичне місце проживання.

    Готовий відповісти на Ваші додаткові питання. Успіхів Вам!

    Турчин Ярослав Александрович

    Доброго дня!

    Формально, позови до відповідача, місце проживання чи перебування якого невідоме, або що не має в Україні місця проживання чи перебування, можуть пред'являтся за місцезнаходженням його майна або за останнім відомим зареєстрованим місцем його проживання чи перебування в Україні, або постійного його заняття (роботи) (ч. 9-10 ст. 28 ЦПК України).

    Врешті питання залежить від кваліфікації судді.

    Згідно зі статтею 187 ЦПК України, якщо відповідачем є фізична особа, то суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) особи.

    Якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване місце проживання, суд вирішує питання відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через офіційний веб-сайт судової влади України (ч. 10 ст. 187 ЦПК України).

    Тобто відсутність реєстрації (прописки) у відповідача не перешкоджає відповідно до закону зверненню до суду та розгляду справи до такої особи.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це не буде основною проблемою при розлучення. Тому так, скоріше за все Ваш шлюб розірвуть.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України