Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 20 серпня 2023, питання №90442

Розділ майна між (матір'ю, бабою, данькою, і сином)

Доброго дня. Чи можу я, розділити майно у сім'ї? Якщо документи на матері, у неї не повнолітня дитина, і її мати. На території двору є 2 будинки. Яка частка може перейти мені (сину)?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви говорите про спадкування чи перехід права власності вже зараз? Конкретизуйте питання.

    Всього доброго. Успіхів!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Руслане!

    Майно можно поділити, якщо для того є підстави. Наприклад, заповіт, успадкування по закону, отримання майна за договором дарування тощо.

    Не зовсім ясно, що саме Ви маєте на увазі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. У випадку смерті Вашої матері, якщо вона не залишить заповіту, спадкувати мають право її двоє дітей, офіційно чоловік, якщо вона перебувала в шлюбі на час смерті та її батьки. До її смерті Ви маєте право проживати в житлі Вашої матері, якщо Ви там зареєстровані (прописані).

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правничих документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України