Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 26 серпня 2023, питання №90871

Обмежена придатність до ВС

Маю непридатність до військової служби у мирний час і обмежену придатність у воєнний час по двом статтям 64в і 30в. Суть питання: чи можу я бути визнаним непридатним у воєнний час за сукупністю вказаних статей? Дякую.

Відповіді юристів (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миеколо!

    Якщо ВЛК зробила висновок про Вашу обмежену придаьність у військовий час, то немає значення за кількома статтями Розкладу хвороб.

    У відповідності з пунктом г) статті 20.3 Наказу МОУ №402 від 14 серпня 2008 року Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    "г) "Обмежено придатний до військової служби"

    Одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах. Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.".

    Виходячи з логіки зазначеного пункту Положення та фізичних особливостей кожного окремого військовослужбовця в більшості випадків особам цієї категорії категорично заборонена важка фізична праця, я також надмірні емоційно-психологічні навантаження!

    В таких випадках Ви у статусі військовослужбовця можете:

    по-перше, вимагати роз'яснення незаконного наказу командира;

    по-друге, оскаржувати такий наказ до вищого командування або ж прямо до суду!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Микола Клієнт 8 місяців тому

      Дякую за відповідь. Але я не є військовослужбовцем наразі, не служив строкову і контракт. Висновку ВЛК ще несає, є тільки акти профільних спеціалістів щодо обмежень.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Я не казав, що Ви військовослужбовець, про обмежуну придатність я Вам написав про всяк випадок, аби Ви були в курсі. Воно може Вам знадобитись. ))

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ні вас навпаки можуть визнати придатним.

    • Микола Клієнт 8 місяців тому

      Тобто, придатним БЕЗ обмежень?

      • Корнійчук Євген Іванович

        За пунктом в, придатність або обмежена придатність визначається індивідуально. Тобто можуть визнати придатним або обмежено придатним.

        Для обгрунтованої відповіді Треба аналізувати ваші діагнози.

        Звертайтесь

        • Микола Клієнт 8 місяців тому

          Мої діагнози:

          Короткозорість -7 і -6, ускладнена астигматизмом.

          Остеохондроз грудного відділу з протрузіями трьох дисків, клиноподібна деформація 8го хребця, спондильоз, відносний дегенеративний стеноз просвіту хребетного канала.

          Гіпертонічна хвороба 1го ступеня.

          Полікістоз нирок.

          Хронічний простатит.

          49 років.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але сукупність не йде в розрахунок. Треба аналізувати Ваші діагнози.

    Всього доброго. Успіхів! За наявності додаткових питань з радістю готовий допомогти. З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України