Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 27 серпня 2023, питання №90970

Реконструкція житлового будинку розділеного двома адресами

Усім доброго дня .
Ситуація наступна . Є будинок який розділений рівно по половині на дві частини. Я є власником своєї частини в розмірі 1/1 . Як розумію це блочного типу розділ. Ми купили цей будинок.
В іншій частині проживає сусід, який проти будь яких робіт . На діалог не йде, згоди на будівництво чи ремонт не дає. Ми плануємо зробити з горища на своїй частині мансардний поверх. Дах залишиться на коньку в такому ж рівні. Тільки зміниться кут нахилу на моїй частині + відповідно потрібно трішки підвищувати спереду свого будинку.. Архітектура відмовила в наданні будівельного паспорту так як немає згоди сусіда за стіною . А на скільки мені відомо в нього взагалі немає ніяких документів на власність цієї половини. Після цього я вирішив робити самовільно все без дозвільних документів. Бо до кого не звертався не бачу виходу з цієї ситуації.

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, тепер діло за сусідом. Доводити вашу провину у судовому порядку. В принципі я підтримую ваше рішення.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Можете робити реконструкцію самовільно. Якщо що, легалізуєте в судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України