Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 31 серпня 2023, питання №91292

Перетин кордону виключеного з обліку

Вітаю, підкажіть будь ласка чи є у вас інформація від клієнтів своїх чи ще від кого,
чи стало важче перетинати кордон і чи стали завертати більше?

Виїхав за кордон по білому квитку і є такоє інвалідніть. Все отримане офіційно, без хабарів ітд.

Треба повернутись на місяць додому. Чув від знайомих що всже чудять і навіть з такими документами розвертають на кордоні. Чи є у вас така інформація? Дякую.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Святославе!

    Якщо в Вас є інвалідність, яка отримана офіційно, то ніяких проблем у Вашому випадку не бачу. Ви маєте законне право на відстрочку та на перетин кордону. В інших випадках для перетину кордону на підставах, пов'язаних зі станом здоров'я, Ви повинні бути непридані до військової служби з виключенням (не зняттям) з військового обліку або тимчасово неприданті з переоглядом від 2 до 6 місяців.

    Виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це просто плітки. Якщо Ви маєте інвалідність - у Вас законне право на перетин кордону і не потрібно вірити різним маніпулятивним чуткам. Все ж пропоную переглянути Ваші документи для остаточної відповіді.

    Всього доброго! З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України