Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 01 вересня 2023, питання №91407

Чи можу я повернути кошти за навчання, якщо відрахуватися за власним бажанням?

Дівчина поступила в ВУЗ, ми заплатили за семестр навчання, але у перший же день була у розпачі від якості педагогів і стану будівлі. Було прийняте рішення піти з університету, але чи можемо ми повернути кошти за навчання, чи може "невикористану" частину? Для нас, як для двох студентів, ці кошти майже життєво важливі. Дякую за відповідь)

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Для цього потрібно аналізувати умови контракту, заключеного із ВУЗом. Там це момент має бути прописано.

    • Андрій Клієнт 8 місяців тому

      В контракті написано:"6.3. У разі дострокового розірвання договору внаслідок порушення виконавцем договірних зобов'язань або з ініціативи замовника, у разі відрахування одержувача освітньої послуги(крім випадків, коли одержувач відрахований у зв'язку з невиконанням обов'язків, визначених статтею 63 Закону України "Про вищу освіту") кошти, що були внесені замовником як плата за надання освітньої послуги, повертаються йому в обсязі оплати частини послуги, не наданої на дату розірвання договору." Чи може бути законною причиною власне бажання і чи можуть повернути кошти ?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Андрію!

        Так, можна претендувати на повернення коштів фактично за цілий семестр.

        Успіхів.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Для об'єктивної відповіді треба бачити договір на навчання.

    Виникне потреба у отриманні додаткових роз'яснень, з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України