Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 21 вересня 2023, питання №93093

Затвердження рішення ВЛК центральним ВЛК

На початку вересня проходив ВЛК і був визнаний тимчасово непридатний на 2 місяці. Мені повідомили, що у звязку з новим наказом МО рішення ВЛК має ще затвердити центральна ВЛК і після цього зможуть зробити відмітку в тимчасовому посвідченні.
Зараз був знову в ТЦК, щоб дізнатись стан розгляду, а там повідомили, що голова ВЛК навіть не відправляла документи.
Яка зараз процедура затвердження рішення ВЛК у звязку з новими наказом МО? які терміни і в якій статті це вказано?

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Так, постанова ВЛК про тимчасову непридатність повинна бути затвердженою штатною ВЛК. ТЦК повинен був направити довідку на затвердження протягом 5 днів після проведення огляду. Якщо цього не було зроблено - подавайте скарги до обласного ТЦК.

    Згідно Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

    3.8 Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

    22.3 Свідоцтво про хворобу (довідка ВЛК) з постановою, яка підлягає затвердженню (контролю) штатною ВЛК, направляється на затвердження (контроль) не пізніше 5-денного строку після закінчення медичного огляду. Свідоцтво про хворобу (довідка ВЛК) із затвердженою постановою надсилається командиру військової частини, у якій проходить службу військовослужбовець, що пройшов медичний огляд та/або до ТЦК та СП, в електронній та/або паперовій формі, в установленому законодавством порядку, а також видається на руки особі, що пройшла медичний огляд.

    З повагою, Дерій В.О.!

    Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Все вірно, рішення ВЛК має бути затверджене штатною ВЛК. Тому треба чекати.

    Всього доброго! З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України