Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 02 жовтня 2023, питання №93990 250₴

Вопрос о формулировке пункта оплаты в договоре

Добрый день.
Заключаем с застройщиком дополнительный договор в связи с подорожанием материалов.
Договорились, что я внесу оплату после введения объекта в эксплуатацию.

Вот как этот пункт описан в договоре:

Сторони погодили, що оплата грошових коштів, передбачених пунктом 1 цієї Додаткової угоди, проводиться шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок Продавця згідно графіка:

Дата внесення коштів:
“Протягом трьох банківських днів з моменту введення об’єкту в експлуатацію (3 квартал 2024 року)”

Мой вопрос:

Не обязывает ли меня приписка в скобках “(3 квартал 2024 року)” внести оплату даже если объект не успеют ввести в эксплуатацию к указанному времени?
Моя позиция такая, что я хочу платить только после введения в эксплуатацию а не к указанной дате.
Прикладываю файл.

Відповіді юристів (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%

    Вітаю.

    Не обязывает ли меня приписка в скобках “(3 квартал 2024 року)” внести оплату даже если объект не успеют ввести в эксплуатацию к указанному времени?

    Ні, не зобов'язує.

    Договір зобов'язує Вас внести кошти протягом трьох банківських днів з моменту введення об'єкта в експлуатацію. Якщо цього не сталось протягом 3-го кварталу, для Вас це нічого не змінює. Чекайте введення об'єкта в експлуатацію.

    Успіхів. Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Даниий договір зобов'язує Вас внести оплату тільки у разі, якщо об'єкт буде введено в експлуатацію. У дужках прописаний строк, коли забудовник планує його ввести в сексплуатацію. Тому Вам нічого хвилюватися з цього приводу. Вас зобов'язує сплатити не дата введення в експлуатацію, а сам факт введення в експлуатацію будинка.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богданов Микита
    Богданов Микита 7 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 10 років досвіду

    Добрый день. Оплата по этому договору после введения объекта в эксплуатацию, так как привязка идет к событию, а не к дате.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Момент виникнення у Вас зобов'язання пов'язаний не з датою (часовим проміжком), а з настанням обставин обумовлених договором - введення об'єкту в експлуатацію. Якщо цих обставин не має, не має і обов'язку оплати

    Богун Сергій Павлович

    Згідно з проектом угоди підставою внесення коштів є "введення об'єкта в експлуатацію".

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 7 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Факт оплати настане лише,якщо об'єкт будівництва введуть у експлуатацію та буде отримано всі дозвільні документи забудовником.

    Вас це не зобов'язує до оплати раніше.

    додаткова угода – є правочином, що вносить зміни до вже існуючого договору. Тобто, за його допомогою сторони можуть вносити зміни до діючого договору, тим самим змінюючи свої попередні домовленості.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України