Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 жовтня 2023, питання №94009

Как восстановиться в штат

8 сентября муж получил ранения при выполнении задания. Сейчас в госпитале. Будут оперировать. Его командир уже вывел его поза штатом. Нам нужен формуляр рапорта для военной части.

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Рапорт пишется в произвольной форме непосредственному командиру.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Рапорт готує спеціаліст, і ніякого формуляру такого рапорту в природі не існує.

    Крім того командир не мав права виводити ВС поза штат у той час, коли той ще лікується. Це грубе порушення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Перш за все, незалежно від виведення чоловіка в розпорядження командира частини (поза штат) за ним зберігається грошове забезпечення в розмірі грошового забезпечення, яке військовослужбовці отримували за займаними посадами до зарахування в розпорядження, але не більше ніж два місяці. Грошове забезпечення військовослужбовцям після перебування в розпорядженні понад два місяці виплачується в розмірі окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років, за винятком випадків продовження строків виплати за рішенням Міністра оборони України.

    В той же час, додаткова винагорода в розмірі до 1000 грн. зберігається за весь час лікування в зв’язку з пораненням, отриманим під час захисту Батьківщини чи відпустки за станом здоров’я у разі тяжкого поранення

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У даній ситуацїі немає чого оскаржувати. На час лікування за чоловіком буде зберігатись 100 тис грн, головне зараз - отримати довідку форми 5 про обставини поранення. Те, що він у розпорядженні командира, на це не впливає.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України