Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 жовтня 2023, питання №94240

Чи забирають на війну,людину яка здатна на суїцид

Доброго дня,чоловік був госпіталізований до лікарні з спробою суїциду,на облік до психіатра не поставили,уладнали що було це випадково,якщо буде знову спроба суїциду чи поставлять на облік до психіатра як людину яка здатна на суїцид,і чи людину здатну на суїцид забирають на війну

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Рішення щодо придатності приймається ВЛК. Вам доцільно пройти медичний огляд. Якщо Ви за наслідками проходження ВЛК буде визнані непридатними до військової служби з зняттям з військового обліку - Вас не мобілізують. Якщо навпаки - мобілізують.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Рішення щодо придатності до проходження військової служби знаходиться у компетенції ВЛК. Отже, ящо в Вас є діагноз Ви можете подивитись ступінь придатності до служби в Розкладі хвороб Наказу МОУ №402. Якщо ж чоловік не стоїть на обліку у психіатра та Ви не маєте діагноза, то відповісти на Ваше питання доволі складно.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Тут потрібно проходити військово-лікарську комісію. На обліку у психіатра особа має бути 100%, якшо не хоче бути мобілізована. Маю декілька таких клієнтів у роботі.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Якщо особа вчинила спробу самогубства то, можливо, у неї є якісь психічні розлади чи психічна хвороба. У випадку отримання тим чоловіком повістки до центру комплектування він має відвідати його, пред'явивши там медичні документи по його хворобі та, в більшості випадків, пройти військово-лікарську комісію. ВЛК має надати висновок про ступінь його придатності.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України