Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Земельне право, 06 жовтня 2023, питання №94337

Як правильно обміняти земельні ділянки

Доброго дня. Маю земельну ділянку під будівництво приватного будинку. Хочу обміняти її на аналогічну, але в іншому місці. Власник іншої готовий на обмін. Яким чином правильно це зробити, зокрема щоб, коли я побудуюся, старий власник не сказав, що хоче відмінити договір чи щось в тому дусі? Дякую

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, продайте ділянки один одному.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Подаруйте їх один одному.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. В Цивільному кодексі України є наступні положення щодо договору міни (обміну).

    § 6. Міна

    Стаття 715. Договір міни

    1. За договором міни (бартеру) кожна із сторін зобов'язується передати другій стороні у власність один товар в обмін на інший товар.

    2. Кожна із сторін договору міни є продавцем того товару, який він передає в обмін, і покупцем товару, який він одержує взамін.

    3. Договором може бути встановлена доплата за товар більшої вартості, що обмінюється на товар меншої вартості.

    4. Право власності на обмінювані товари переходить до сторін одночасно після виконання зобов'язань щодо передання майна обома сторонами, якщо інше не встановлено договором або законом.

    5. Договором може бути встановлений обмін майна на роботи (послуги).

    6. Законом можуть бути передбачені особливості укладення та виконання договору міни.

    Стаття 716. Правове регулювання міни

    1. До договору міни застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, договір контрактації або інші договори, елементи яких містяться в договорі міни, якщо це не суперечить суті зобов'язання.

    До 1 січня 2024 року Земельним кодексом України заборонено укладати договір міни земель сільськогосподарського призначення, а не іншого призначення.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України