Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 12 жовтня 2023, питання №94718

Перереєстрація автомобіля з незареєстрованим ГБО

Доброго дня! Потрібна консультація. Хочу купити автомобіль. Попереднім власником встановлено ГБО, але воно не зареєстроване. Чи можна вписати ГБО при перереєстрації автомобіля на себе і що для цього потрібно?
Попередній власник - мій рідний дядько. він помер, а його дружина хоче продати по привабливій для мене ціні.

Відповіді юристів (1)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Після проведення переобладнання на ГБО транспортні засоби підлягають перереєстрації у сервісному центрі МВС. При цьому власнику транспортного засобу видається нове свідоцтво про реєстрацію, до якого вноситься запис про встановлення на автомобіль газобалонного обладнання.

    Державна перереєстрація транспортних засобів після встановлення ГБО проводиться за наявності таких документів:

    • паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи) або:
      • тимчасове посвідчення громадянина України;
      • посвідка на постійне проживання;
      • посвідки на тимчасове проживання;
      • посвідчення біженця;
      • посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

    (у разі відсутності в зазначених документах відомостей про зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщені особи додатково подають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичне місце проживання, або пред’являють її відображення в електронній формі на Порталі Дія, зокрема з використанням мобільного додатка)

    • копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (у разі його відсутності у відповідних базах даних МВС) або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
    • свідоцтво про реєстрацію авто;
    • акт приймання-передачі авто (видає підприємство на якому встановлюється ГБО);
    • свідоцтво про погодження конструкцій (видає підприємство на якому встановлюється ГБО);
    • сертифікат відповідності або акт технічної експертизи (для автобусів обов’язковий тільки сертифікат відповідності).

    Працівники сервісного центру МВС можуть відмовити вписати ГБО при перереєстрації авто, адже встановити та зареєструвати ГБО мав колишній власник.

    Крім того, дружина колишнього власника може продати Вам авто лише після того як вона отримала свідоцтво про спадщину або якщо авто було записане на неї.

    Найбільш оптимальним варіантом є купівля авто та реєстрація його на себе. А потім домовитись з підприємством, яке встановлює ГБО надати Вам необхідні документи для перереєстрації авто в сервісному центрі МВС.

    З повагою, Дерій В.О.!

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України