Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 18 жовтня 2023, питання №95071

Подскажите статью,какую должны написать в выводе ВЛК

У меня гепатит С и мне назначили лечение,положена ли мне в таком случае отсрочка"тимчасово непридатний" от армии,при этом форма заболевания не слишком тяжелая?Если да то какую статью должны написать в выводе военной комиссии.
И существует ли статья по которой "тимчасово непридатний" если прохожу лечение метадоном ,заместительной терапии?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Як я Вам вже раніше відповідав по Вашій безоплатній заявці, лікування від наркозалежності не є підставою для вілстрочки.

    Що стосується гепатіту С, то згідно Розкладу хвороб він віднесений до статті 4 Наказу МОУ від 18.08.23 року Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України.

    Для віднесення Вашої хвороби до таких, що призведуть до визнання Вас непридатним або тимчасово непридатним до служби Ви повинні згідно п. а) мати

    "тяжкі форми вірусних гепатитів, які важко піддаються лікуванню та значно порушують функції органів і систем"

    або п. б) -

    "вірусні гепатити зі стійкими помірними порушеннями функцій".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України