Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 жовтня 2023, питання №95198

Добрый вечер.где я могу получить справку формы 100

У меня проблемы с ногой(после осколка),
Проблемы с лёгкими,с сердцем и астма.И перфорация двух перепонок,с гнойным отитом

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Первинна медична карта (форма 100 – використання первинної медичної карти (Форми 100) визначено додатком 4 наказу Генерального штабу ЗСУ від 09.07.2018 «258 «Про затвердження Керівництва з медичної евакуації в Збройних Силах України») – це документ, який заповнює медик після надання першої домедичної (екстреної медичної) допомоги, і який повинен бути на усіх етапах лікування.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миколо!

    Вам треба проходити ВЛК. Для того необхідно звернутись з рапорт до командира частини, отримавши відповідні рекомендації Вашого воєнного медика.

    Первинна медична картка (форма 100) є документом персонального медичного обліку, призначеним для забезпечення наступності та послідовності у наданні медичної допомоги ураженим на етапі медичної евакуації. Заповнена медична картка має також юридичне значення - вона свідчить факт поранення (захворювання) і дає право пораненому (хворому) на евакуацію в тил, а також отримання, в подальшому, виплат і пільг, пов'язаних з пораненням.

    Картка заводиться на всіх уражених, які вибули з ладу у зв'язку з пораненням (захворюванням) на термін не менше однієї доби при першому наданні їм лікарської допомоги. У лікарні картка заповнюється в тому випадку, якщо уражений не підлягає лікуванню в цій лікарні і буде евакуйований до іншої лікувальної установи. Якщо ж він залишається на лікування в цій лікарні, то заводиться історія хвороби. У загоні першої допомоги (або іншому етапі, де вперше була надана лікарська допомога) заповнюється тільки лицьова сторона картки і її корінець (записи в корінці і в картці повинні повністю збігатися). Після цього корінець відрізається від картки і використовується для складання звіту в тій установі, яка видала картку. Заповнена картка підписується лікарем, завіряється печаткою установи і разом з евакуйованим ураженим направляється на наступний етап медичної евакуації. При цьому ф-100 прикріплюється до пов'язці пораненого або вкладається в ліву кишеню його одягу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України