Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 21 жовтня 2023, питання №95274

Право на передачу підпису ,на дружину.

Доброго дня я військовий, який отримав УБД посвідчення,так як я знаходжуся в зоні бойових дій то відповідно сім'я моя за багато кілометрів від мене,я хочу щоб дружина оформила пільги ,напишіть який порядок і що треба для того щоб я передав це право дружині,так як я не виїжаю додому , але я зможу знайти юриста поблизу себе,що мені треба для того всього, дякую.

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Ви можете оформити довіреність в військовій частині де перебуваєте. Довіреність може бути посвідчена начальником військової частини. Такі довіреності прирівнюються до нотаріальних

    Крім того, згідно законодавства, ТЦКСП сприяють особам, звільненим з військової служби, а також членам їх сімей в оформленні документів для надання визначених законодавством пільг та допомог.

    Нехай дружина звернеться до ТЦКСП де Ви перебуваєте на військовому обліку.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Павло!

    Пільги для родини УБД: комуналка, лікування та освіта

    1. Законодавство передбачає пільги на оздоровлення та відпочинок дітей УБД.

    2. За місцем проживання сімей учасників бойових дій, їх дітям передбачені першочергові місця у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, а також дитячих оздоровчих таборах.

    3. Пільги для здобуття освіти учасників бойових дій та їхніх дітей: соціальну стипендію, покриття оплати за навчання, довгострокові кредити тощо.

    4. Родина УБД має право і на комунальні пільги. У такому такому разі має подати довідку про склад своєї сім’ї, на підставі якої будуть зараховані пільги. У цій довідці про склад сім’ї особа може подати непрацездатних батьків та тих, хто проживає разом із ним.

    Крім вищевказаних пільг учасники бойових дій та родини загиблих (померлих) ветеранів війни мають право на безкоштовну вторинну юридичну допомогу: представництво та захист у суді, органах досудового розслідування, органах виконавчої влади та інших інстанціях.

    Для отримання пільг на комуналку, необхідно подати дві заяви: про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП) та про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

    Подавати ці заяви потрібно у Пенсійний фонд України. Окрім заяв, УБД також потрібно мати оригінали та копії:

    • паспорти;
    • ідентифікаційного коду;
    • посвідчення УБД.

    Подати заяви та необхідні документи можна в найближчому сервісному центрі ПФУ, до ЦНАПу чи до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.

    Крім того, подати документи можна дистанційно – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

    За результатами опрацювання заяви спеціалісти ПФУ поінформують заявника щодо стану та рішення опрацювання його заяви.

    Оформлювати пільги на комунальні послуги може не лише учасник бойових дій, а й його близькі родичі (батьки, дружина, діти). Для цього потрібно мати документи, які підтверджують родинні звʼязки, та довідку про призначення статусу УБД.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України