Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 28 жовтня 2023, питання №95727

Відношення ТРО до ППО

Доброго дня. Цікавить таке питання: Є військова частина територіальної оборони, в ній є зенітно ракетний взвод. Наше відділення бо бойовому наказу разом із зенітною установкою відправили на охорону об'єкта інфраструктури. Ми являємося ППО? Бо за новим законом підрозділи ппо отримають більшу грошову винагороду навіть перебуваючи в тилу.

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах їх здійснення, на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, а також здійснюють бойові (спеціальні) завдання, у період здійснення зазначених заходів (завдань) щомісячно виплачується додаткова винагорода від 30 тис. до 100 тис. гривень на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених Кабінетом Міністрів України.

    Виходячи з Вашого опису - Ви маєте право на додаткову грошову винагороду.

    • Олександр Клієнт 6 місяців тому

      Так винагорода є 30 тисяч . Проте за новим законом підрозділи ППО навіть в тилу мають отримувати по 100 тисяч.

      • Богун Сергій Павлович

        Загалом Ви маєте право отримати 100тис. Однак краще провести додатковий аналіз.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Міністерство оборони вирішило розширити перелік військовослужбовців, які отримають додаткову винагороду, що нараховується з 29 вересня. https://www.mil.gov.ua/news/2023/10/03/ministerstv...

    У преслужбі відомства зазначено, що додаткова винагорода надійде на рахунки наступних категорій військовослужбовців:100 000 гривень – військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000).

    Ракетні війська і артилерія (РВіА) — окремий рід військ в складі Сухопутних військ та Військово-морських сил Збройних сил України. Артилерія є основним засобом вогневого ураження противника в операціях, що проводяться Сухопутними військами із застосуванням звичайної зброї, й виконують до 85;% загального обсягу завдання із вогневого ураження супротивника.

    Ракетні війська і артилерія складаються із з'єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з'єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів та підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів ППО та інших важливих об'єктів при веденні загальновійськової операції (бою).

    Зенітні ракетні війська́ (ЗРВ) — рід військ у складі Повітряних сил, сухопутних військ і ВМС, призначений для забезпечення у взаємодії з іншими родами військ, протиповітряної оборони важливих адміністративно-політичних центрів, промислово-економічних районів, угруповань збройних сил та інших важливих об'єктів. На озброєнні мають різні типи зенітних ракетних (зенітних артилерійських) комплексів з високими можливостями ураження сучасних засобів повітряного нападу в широкому діапазоні висот та швидкостей їх польоту, за різних погодних умов і часу доби.

    Отже, вважаю, що Ви маєте право на отримання 100 тис. грн.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України