Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 жовтня 2023, питання №95770

Відстрочка викладача та повістка

Доброго дня. Згідно з закону про мобілізацію, маю право на відстрочку. Є ставка педагогічного працівника. Але, відстрочка в тцк не оформлена офіційно. В закладі де я працюю дали довідку, що я є дійсно педагогічним працівником. В тцк їхати сам не маю бажання, так як чув що вони можуть ту відстрочку довго видавати, там тоді потрібно буде пройти комісію, і вчиняють хитрощі, дають бойову повістку на конкретну дату, коли відстрочка ще не оформлена. Питання таке: як правильно зробити, якщо на роботу прийде повістка? І чи може відповідальний працівник цього закладу, який взаємодіє з тцк відвезти документи?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Ви маєте право на відстрочку. Для його реалізації Вам треба подати в ТЦК заяву відповідного змісту, додавши до неї довідку з роботи, яка б підтверджувала Вашу посаду вчителя та викладацьке завантаження на як мінімум 0,75 від повної ставки.

    За бажанням Ви можете це зробити Укрпоштою замовним листом з описом вкладення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Подайте заяву щодо надання відстрочки та документи поштою з описом вкладення.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ігоре!

    Питання таке: як правильно зробити, якщо на роботу прийде повістка? І чи може відповідальний працівник цього закладу, який взаємодіє з тцк відвезти документи?

    Відвезти документи за Вас, якщо Вам надійде повістка, відповідальним працівник не зможе. Отримана повістка зобов'язує виключно особу на явку до ТЦК.

    Але у Вашій ситуації не має приводів для хвилювань. Те, що Вам дадуть бойову повістку після подання документів на відстрочку - незаконно. Від її отримання взагалі можете відмовлятись, на що вони можуть скласти АКТ.

    Ключове Ваше завдання - зареєструвати заяву про оформлення відстрочки та інші документи в ТЦК,

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України