Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Договірне право, 03 листопада 2023, питання №96104

Зараз дійсний закон про відпрацювання 3 років у школах після закінчення університету?

Я в 2017 році підписала договір , що буду навчатися в університеті на вчителя фізкультури, а після закінчення потрібно буде відпрацювати 3 роки в сільській школі.
В університеті мені сказали, що зараз всі підписані такі договори вже не дійсні, і відпрацьовувати не потрібно і кошти виплачувати теж.
Тож підкажіть будь-ласка чи дійсно ці договори вже не дійсні, чи все-таки потрібно відпрацьовувати??

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Інна!

    Закон «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» № 1662-VIII, прийнятий парламентом 6 жовтня 2016 р. скасовує обов’язок вищих навчальних закладів працевлаштовувати випускників, а випускників педагогічних і медичних вишів — відпрацьовувати три роки за направленням після закінчення навчання.

    Крім того, внесеними змінами до ч. 3 ст. 44 Закону України «Про вищу освіту» надається право на першочергове зарахування осіб, які укладуть угоди про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості та селищах міського типу, до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням. Частиною 4 ст. 64 Закону України «Про вищу освіту» передбачається, що випускникам вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, які уклали угоди про відпрацювання протягом трьох років у сільській місцевості і селищах міського типу, держава відповідно до законодавства забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України