Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 10 листопада 2023, питання №96567

Виділення частки у сумісному майні

Я проживала з батьками в приватному будинку з 1972 року. Батьки спільно розбудовували будинок і господарські будівлі. В 90х роках, зі згоди батьків,я теж зробила прибудову до будинку з окремим входом, де і проживала. Все оформлювалось на батька, як на власника.(він казав - будуй, а потім я тобі відпишу, але не зробив цього). Потім батьки поділили все майно пополам між собою через суд - їм виділили частки домоволодіння. Мати подарувала свою частку, померла декілька років тому. В лютому 2023 року помер батько. Я в ті часи не розуміла, що можу боротися за прибудову, яку зробила саме я. Хочу зараз виділити собі у власність частину, яку я добудовувала (так як заповіт батька не на мою користь). Наскільки це реально зробити?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    .Не думаю, що це реально. Принаймні буде дуже складно доводити таке, якщо у Вас немає документальних підтверджень того, що саме Ви за свої кошти побудували частину нерухомості.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України