Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 13 листопада 2023, питання №96673

Відстрочка по догляду

Вітаю. Якщо онук отримав фінкомпенсацію по догляду за бабусею на непрофесійній основі, це буде причиною для відстрочки? (при наявності у бабусі доньок)

Відповіді юристів (8)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба доводити, що доньки не можуть здійснювати догляд.

    або за особою, яка за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребує постійного догляду, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд;

    Правозахисник Корнійчук Євген Іванович, маю всі необхідні знання та навички для вирішення питань будь якої складності.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Потрібно довести факт відсутності інших осіб. Сам по собі догляд через соцзахист не надає права на відстрочку від мобілізації, а лише доводить факт зайнятості постійним доглядом. При цьому, якщо у бабусі немає 1 групи інвалідності, треба довести факт відсутності інших осіб.

    Успіхів.

    • валерій Клієнт 6 місяців тому

      у бабусі є лкк про потребу у догляді і 3 група інвалідності. як це треба довести? ніякої процедури в законі не написано.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Валерій!

        Ситуацію потрібно аналізувати. Але це не буде так просто. За що "хапатись" в першу чергу, я зазначив Вам нижче.

    валерій Клієнт 6 місяців тому

    Казали, що треба буде доводити саме тцк, те, що доньки не можуть здійснювати догляд, адже по закону вони зобов'язані це робити. А доказом того що вони не можуть здійснювати догляд може бути тільки їх недієздатність.

    Якщо можна, то поясніть більш детально.

    дякую

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Валерію!

      Так, потрібно довести, що вони не мають змоги (у першу чергу через стан здоров'я), здійснювати догляд. Якщо довести цей факт є неможливим, Ви не матимете права на відстрочку.

      Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    • Корнійчук Євген Іванович

      Можуть бути не працездатними це пенсіонери інваліди. Або проживання за кордоном, декрет інші обставини. Треба аналізувати, розбиратися

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    Для отримання відстрочки Ви повинні будете довести ТЦК та СП, що доньки Вашої бабусі не можуть здійснювати за нею постійний догляд. Наприклад, черз хоробу, проживання в іншій місцевості тощо.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України