Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право і процес, 18 листопада 2023, питання №97008

Військовий в нетверезому стані вломився в будинок вибив двері і вдарив по обличчю. Я написала заяву. Що йому загрожує? І як отримати гроші за моральний збиток?

Військовий в нетверезому стані вломився в будинок вибив двері і вдарив по обличчю. Я написала заяву. Що йому загрожує? І як отримати гроші за моральний збиток?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ніна!

    Наслідки за лежать від наявності тілесних ушкоджень. Що стосується відшкодування моральної чи матеріальної шкоди, то це вирішується в судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Вам краще зробити в будинку ремонт, щоб до Вашого дому не просто було проникнути зловмисникам. Тепер той злочинний військовий чи його "дружки" можуть ще раз навідатись до Вас і на цей раз наслідки можуть бути гіршими для Вас.

    Стаття 126. Побої і мордування

    1. Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, -

    карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

    2. Ті самі діяння, що мають характер мордування, вчинені групою осіб, або з метою залякування потерпілого чи його близьких, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -

    караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

    Стаття 162. Порушення недоторканності житла

    1. Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, -

    караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, -

    караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України