Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

04 грудня 2023, питання №98109

Чи можливо звільнення з зсу

Скажіть будь ласка що робити з таким діагнозом,якщо в армії не служив був виключений з військового обліку,під час влк написали придатний здоровий,зараз йому стало гірше ,в лікарні написали такий діагноз,чи можуть його звільнити з зсу,і зараз він у військовій частині,чи може він повторно пройти влк,якими статтями з наказу 402 йому керуватися з його діагнозом, дякую

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Чоловік може повторно пройти ВЛК, якщо його стан здоров'я знатно погіршився. Для того йому потрібно написати рапорт на ім'я командира частини з проханням направити на повторну ВЛК, оскільки погіршився стан здоров'я.

    Не зовсым зрозуміло, яким чином він проходив ВЛК та був визнаний придатним до служби, якщо його до цього виключили з військового обліку?

    Щодо хвороби чоловіка, то вона віднесена Розкладом хвороб до статті 23. Для того, аби бути виключеним з військового обліку, що передбачає звільнення з ЗСУ, хвороба повинна мати наступний перебіг:

    "1) до пункту «а» належать такі форми невральної аміотрофії, міастенії, міопатії, пароксизмальної міоплегії, наслідки поліневритів (поліневропатій), плекситів запального та інтоксикаційного походження, що мають несприятливий перебіг та супроводжуються значно вираженими розладами рухів, чутливості й трофіки (виражені гіпотрофії м’язів при однобічному процесі: плеча - більше 4 см, передпліччя - більше 3 см, стегна - більше 8 см, гомілки - більше 6 см, контрактури, хронічні трофічні виразки, пролежні, розлади чутливості, каузалгія тощо). До цього пункту належать також радикулопатії з частими (більше двох разів на рік) рецидивами і тривалим перебігом, що супроводжуються тяжким та стійким больовим синдромом з вираженими руховими та вегетативно-трофічними порушеннями, які вимагають довготривалого лікування, а також плексопатії і тяжкі форми невралгії у разі безуспішного лікування."

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Треба розуміти, про які проблеми зі здоров'ям йде мова. Також бажано проаналізуваьти наявні у нього медичні документи для надання більш менш якісної консультації.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України