Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 08 грудня 2023, питання №98417

Як можна відкосити від армії будучи у мобілізаційному ресурсі ?

Я строковик і нас повинні відпустити так як ми відслужили встановленні сроки України. Хотілось би дізнатись, чи є в мене право кудись поступити після звільнення і не бути призваним на військову службу? Опираюсь на зображення нижче, для влади ми просто мобілізаційний ресурс.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Поки що законопроект щодо демобілізації строковиків ще не внесений у ВР. Тому не можу Вам сказати, чи буде в Вас право на відстрочку на 6 місяців після демобілізації. Якщо воно в Вас буде, то за цей час Ви можете пойти вчитися і потім отримати відстрочку у зв'язку з навчанням. Також можете мати відстрочку по сімейним обставинам.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це тільки законопроєкт. Якщо він буде прийнятий, дійсно, півроку Ви будете відпочивати. Я дуже Вам цього бажаю, тому що Ви заслуговуєте на це.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України