Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 грудня 2023, питання №98554

Наказ 402 Моу виключення з військового обліку

Подскажите, был исключен в 2017 году с військового обліку на основе решения ВЛК по наказу 402. Читал, что хотят убрать категорию ограниченной пригодности, и написать новый заказ на замену 402. Вот вопрос- могут ли меня восстановить на военном учёте, если исключен по статье 37, п6, пп3, или исключение уже необратимое, какой бы наказ не был дальше

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    За цим пунктом виключенню з військового обліку підлягають особи визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку.

    "Восстановить" Вас не зможуть.

    • Святослав Клієнт 5 місяців тому

      Да, Но это по нынешнему наказу и розкладу хвороб, а если наказ изменят? И розклад соответственно тоже? То при этом смогут ли заставить перепроходить ВЛК? Я знаю, что закон обратной силы не имеет, но в этом случае, знаю, что всех заставляли перепроходить, когда вышел 402 наказ - по новому наказу, тех, кто проходил до

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Святославе!

    Наразі, якщо Ви "виключені з обліку" на підставі "непридатності до військової служби", то Ви не є військовозобов'язаним, і висновок ВЛК про обмежену приданість Вас не стосується.

    Якщо ж це рішення ВЛК пов'язане з виключенням Вас в мирний часом і обмеженою придатністю у воєнний час, то Вас можуть дійсно поновити на обліку навіть без урахування змін.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Святослав Клієнт 5 місяців тому

    Я именно исключен из военного учета и не годен к службе. Но написано, что на основе Наказа №402 МОУ, но а если 402 наказ перестанет действовать, и создадут новый, что анонсировали - заставят ли меня заново проходить ВЛК на основе нового наказа? Или уже нельзя никак восстановить, если исключили?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді, Ви не є військовозобов'язаним і не підлягаєте мобілізації ні за яких умов. В той самий час скасування обмеженної придатності не має до Вас ніякого відношення.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На даний момент заборонено повторно брати на військовий облік осіб, виключених з нього за станом здоров'я. Не думаю, що з приводу цього можуть бути певні зміни. У даній ситуації має застосовуватися принцип незворотності дії Закону.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 5 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня.

    ТАК, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов'язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:...3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;...".

    ТОМУ ВІДСУТНІ І ПІДСТАВИ ДЛЯ ПОНОВЛЕННЯ НА ВІЙСЬКОВОМУ ОБЛІКУ:

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

    Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України