Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 грудня 2023, питання №99039

Зняття з військового обліку

Доброго вечора шановні юристи! Підкажіть будь ласка в такому питанні. Людина має артроз 3 стадії гомілкостопного суглоба. Згідно статті 61 до положення про військово-лікарську експертизу, начебто має бути непридатним та знятий з війскового обліку,але неофіційно вТЦК кажуть,що дадуть максимум обмежено придатний. Як правильно поступити в такій ситуації? Заздалегідь дякую за відповідь!

Відповіді юристів (10)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня , рішення ВЛК можно оскаржити у ЦВЛК, щоб отримати не придатність треба мати історію хвороби а також мати потребу у лікуванні. Зверніться до лікаря у якого знаходитесь на лікуванні, разом проаналізуйте ст 61 наказу 402

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анатолію!

    Правильно було перед ВЛК обстежитися в цивільній лікарні та точно визначити всі захворювання. Потім правник, обізнаний в цій сфері після ознайомлення з медичними документами може дати Вам прогноз на ступінь Вашої придатності з вирогідністю 80-90 відсотків. Проходити ВЛК навмання не радив би.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Анатолій Клієнт 4 місяці тому

    Лікуючій лікар каже,що такий діагноз є підставою для непридатності,але співробітники ТЦК у приватній розмові каже, що не дадуть непридатність. Є всі довідки про лікування та історія хвороби з 2006 року. Можливо потрібно з юристами таке питання обговорювати

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Про це як раз я Вам і написав. Треба бачити Ваші точні діагнози, і можна зробити певні висновки.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Шанси на непридатність є, і вони достатньо високі.

    Анатолій Клієнт 4 місяці тому

    Велика подяка Вам за Вашу працю

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Анатолію! Додаток 2 до розкладу хвороб чітко зазначає, що обмежено придатний, тобто пункт б) - це деформуючий артроз в одному з великих суглобів II стадії (ширина суглобової щілини на рентгенограмі - 2-4 мм) з больовим синдромом.

      А пункт а) зазначає - деформуючий артроз в одному з великих суглобів III-IV стадій (наявність грубих кісткових розростань суглобових країв не менше 2 мм, руйнування суглобового хряща - ширина суглобової щілини менше 2 мм) з частими (2 та більше разів на рік) рецидивами загострень, з больовим синдромом та деформацією вісі кінцівки;.

      Тому, якщо Ваша хвороба має такий перебіг, як зазначено вище, то на якій підставі Вас можуть визнати обмежено придатним?

      • Анатолій Клієнт 4 місяці тому

        Все так як в пункті А. Тільки в мене постравматичний артроз,внаслідок неправильно зрощеного перелому. Проходжу терапію 2 рази на рік(бо лікування тут неможливе,тільки протезування суглоба). Як сказав співробітник тцк,зараз будуть брати навіть без кінцівок,типу краще не суйся туди…дякую за розʼяснення

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Поменше їх слухайте! У Вас є конкретні підстави для визнання Вас непридатним, якщо все саме так, як Ви кажете.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    А які порушення функцій зазначено у медичних документах? Тільки наявність артрозу 3 стадії не буде підставою для виключення з військового обліку, кажу правду. Треба аналізувати документи, так сказати складно.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України