Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 21 грудня 2023, питання №99073

Як дізнатися про стан заяви для виходу з громадянства України?

Два з половиною роки тому я подав заяву для виходу з громадянства України в констультві України. Я б хотів дізнатися, скільки триває розгляд цих заяв та як отримати інформацію про її стан.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Строки для цього законом не визначені, на жаль.

    З повагою, адвокт Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Раджу Вам звернутися з приводу цього питання саме до консульства, можливо вони зможуть Вам допомогти.

    Успіхів. Всього доброго!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Про Порядок розгляду дипломатичними представництвами та консульськими установами України заяв і подань з питань громадянства України, рішення за якими приймає Президент України можете дізнатись в Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень (починаючи з пункту 106)

    Згідно пункту 109 Порядку загальний строк розгляду Міністерством закордонних справ України, дипломатичними представництвами чи консульськими установами України заяв і подань з питань громадянства, рішення за якими приймає Президент України, не повинен перевищувати восьми місяців з дня їх надходження.

    112. Загальний строк розгляду заяв і подань про прийняття до громадянства України або припинення громадянства України (Комісією при Президентові України з питань громадянства) не повинен перевищувати одного року з дня їх надходження.

    114. Рішення Президента України про прийняття особи до громадянства України або припинення громадянства України надсилається Державній міграційній службі України, Міністерству закордонних справ України та Центральній виборчій комісії.

    115. Міністерство закордонних справ України надсилає повідомлення про прийняті Президентом України рішення дипломатичним представництвам чи консульським установам України за місцем постійного проживання осіб, щодо яких прийнято рішення.

    Отже, до 8 місяців відбувається розгляд заяв у консульстві, потім дані матеріали надсилаються до Комісії при Президентові України з питань громадянства, де ще можуть розглядатися до 1 року. Дипломатичні представництва чи консульські установи України у тижневий строк повідомляють у письмовій формі відповідну особу про прийняте Президентом України рішення.

    Тому зверніться до консульства з проханням надати інформацію про наявність рішення Президента про припинення громадянства.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України