Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 22 грудня 2023, питання №99110

Как выехать за границу?

Добрий день! Описую ситуацію. Мій тато громадянин України, до 1991 в нього був червоний паспорт, проживав на території Азербайджану. Зараз сталась така ситуація, що з 2008 року паспорт мого тата (як внутрішній, так і закордонний) був призупинений з боку Міграційної Служби України. Як я зазначила, призупинений він був з 2008 року, але у 2014 році він спокійно перетинав кордон й йому ніхто нічого не казав. Дізнався він про призупинення громадянства через ДМС у 2019 році. Підкажіть, будь ласка, тобто мій тато може перетинати кордон? Його випустять ? (Бо в нього ж призупинено громадянство)
Як йому в цьому випадки треба вчинити? Звернутись до консульства Азербайджанської Республіки про отримання довідки про приналежність до громадянства Азербайджану й повернення на батьківщину (Азербайджан), бо до 1991 року він там був зареєстрований, й ще раз був пере зареєстрований у 2000 році в Азербайджані. Вдячна буду за відповідь!

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Складно відповісти на дане запитання, оскільки при наявності у нього громадянства України, хоч і призупинено так би мовить, його ніхто не пропустить за межі України, скоріше за все. Можна спробувати перетнути кордон на підставі громадянства Азербайджану, але гарантій ніхто не дасть.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України