Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 23 грудня 2023, питання №99186

Відстрочка від мобілізації

Добрий вечір. В мене батько інвалід ІІ групи (інвалідність пов'язана з проходженням військової служби - але не учасник бойових дій), я єдиний син, з мамою батько розведений і вона пенсійного віку, в мене є дружина. Скажіть будь ласка чи можна в ТЦК отримати відстрочку від мобілізації без Акту встановлення догляду лише на підставі довідки МСЕК та довідки ОСББ про те що я з батьком проживаю разом ,але я незареєстрований там. І чи не скажуть в ТЦК що за моїм батьком може доглядати моя дружина?

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    Право на відстрочку мають особи, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати.

    Наявність акта не вимагається.

    Ви маєте право на відстрочку.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, можливо. Головне довести факт відсутності інших осіб. Оформлювати догляд у даній ситуації не потрібно. Готовий Вам допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тарасе!

    Маєте право на відстрочку за абзацем 11 статті 23 у зв'язку з наявністю батька інваліда ІІ групи, оскільки в нього немає інших осіб окрім Вас, які відповідно до законодавтсва повинні його утримувати. Ваша дружина немає ніякого відношення щодо утримання Вашого батька.

    Довідки МСЕК та довідки ОСББ буде не достатньо для ТЦК. Потрібно буде ще додати документ про розіврання шлюбу між батьком та матір'ю, а також довідку з РАЦСу, щодо інформації з Реєстру актів цивільного стану громадян, що у Вашого батька немає іних дітей окрім Вас.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Тарас Клієнт 4 місяці тому
      Звертався в РАЦС - відмовили в витязі з реєстру. Сказали що ТЦК має доступ до реєстру, або при потребі надсилають запит.
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вони надали Вам письмову відмову?

        • Тарас Клієнт 4 місяці тому

          Не надали. Також ще сказали що можуть надати довідку де буде вказано що я перший син

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Треба вимагати письмової відмови та оскаржувати її до місцевого управління юстиції. Зазвичай це працює.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України