Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 25 грудня 2023, питання №99254

Проблеми для виключенного з військового обліку при відміні наказу 402 МОУ?

Виключенний з військового обліку по статті 47А наказу 402 МОУ, в середині 2022 року. При заміні (відміні) наказу 402, чи можуть мене відправити на повторне проходження влк. Взагалі що мені грозить як виключенному з військового обліку по цьому наказу якщо його замінять? дякую

Відповіді юристів (8)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Поновити Вас на військовому обліку - не зможуть, адже згідно п.2 ч.1 ст.37 "Про військовий обов'язок і військову службу" взяти на військовий облік можуть громадян, які ЗНЯТІ за наказом МОУ, а Ви є ВИКЛЮЧЕНИМ з військового обліку згідно п. 3 ч. 6. ст. 37 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу", згідно законодавства діючого на сьогоднішній день поновлення на військовому обліку виключених з нього – не передбачене.

    Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    У Вас немає обов’язків військовозобов’язаного тому Вас не можуть притягнути до відповідальності за небажання проходити ВЛК або відмову від повістки. Тим більше, що вручення таких повісток буде незаконним.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Сергій Клієнт 4 місяці тому

      Дякую вам! Начитався сьогодні подумав знову тягати будуть)

      • Дерій Владислав Олегович

        Радий був допомогти!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Не бачу у Вас проблем. Ви не є військовозобов'язаним, і змінитись це може лише у разі оскарження ріішення ВЛК про Вашу непридатність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергій Клієнт 4 місяці тому

      Дякую Вам за відповідь!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу! Вдачи Вам! Христос народився!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У даній ситуації Закон не має зворотньої дії в часі, не хвилюйтеся. Ви вже невійськовозобов'язаний, а тому Вас не можуть повторно поставити на військовий облік.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Сергій Клієнт 4 місяці тому

    Дякую Вам за допомогу!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України