Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 грудня 2023, питання №99478

Чи відмінять відстрочку студентам

Вітаю.
Маю відстрочку по навчанню до 01.09.2024 року, навчання до січня 2025 року. Освіта нижча ніж була, вчуся в профучилищі, маю бакалавра університету.

Підкажіть, чи можуть відмінити відстрочку якщо вона вже, є? та чи продовжать відстрочку до 2025 року ?

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Якщо Ви вже оформили відстрочку, то відмінити її не можуть. Отже, вона буде дійсна до вресня 2024 року. Після того, якщо зміни будуть прийняті саме в такій редакції, в якій існують станом на зараз, право на відстрочку Ви втратите, оскільки вимогою для відстрочки є рівень освіти вищий за попередній.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • gtnhj Клієнт 4 місяці тому

      я десь читав, що начеб то як дадуть довчитися, тим хто вже навчається.

      Якщо, я поступлю на магістратуру по спеціальності свого бакалавра, тоді відстрочка буде?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, дадуть довчитися тим, хто втрачає право на відстрочку, до кінця навчального року після прийняття закону. Проте Ви і так маєте право на відстрочку до кінця навчального року 2024. Якщо вступите до магістратури на таку ж спеціальність, за якою закінчували бакалавратуру, то будете мати право на відстрочку.

    Богун Сергій Павлович

    В контексті законопроекту якщо спеціальність та сама - відстрочка збережеться, якщо ні - дадуть закінчити навчальний рік.

    • gtnhj Клієнт 4 місяці тому

      тобто в моїй ситуації дадуть довчитися до 2025 року? навчальний рік в травні закінчуться, відстрочка в мене до першого вересня.

      • Богун Сергій Павлович

        Теоретично так. Для більш детальної консультації необхідно аналізувати Ваші документи.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Потрібно розуміти, яка саме у Вас відстрочка. Готовий проконсультувати з цього питання більш детально.

    Успіхів.

    • gtnhj Клієнт 4 місяці тому

      по навчанню, але освіта профтехнічна і нижча ніж я вже маю(бакалавра). Вразі прийняття новогоу закону відсточка в мене залишиться?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Залишитися до кінця навчального року.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України