Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 грудня 2023, питання №99496

Відповідальність за неявку по новому закону

Вітаю. Маю підстави для виїзду за кордон. Маю відстрочку від мобілізації. Маю тимчасове посвідчення військовозобовязаного. Обмежено придатний.

По новому закону я повинен протягом 20 днів з дня воєнного стану з'явитися в тцк. Також повинен буду пройти влк знову, адже обмежено придатних не буде. За неявку штраф 30к. За не проходження ВЛК 3 роки тюрми. Чи в моєму випадку ВЛК буде рахуватися як пройдене?

Та і взагалі наскільки реально, що такі покарання приймуть? Адже людей за кордоном тисячі, вони фізично не зможуть з'явитися в тцк.

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зараз це гадати. Як воно буде подивимось. Я сподіваюсь на здоровий глузд влади,.

    Богун Сергій Павлович

    Навряд законопроект в такій редакції буде прийнято.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тимофію!

    Наразі ніхто не зможе надати Вам відповіді на поставленні питання, оскільки законопроект був тільки внесений до ВР. Його остаточна редакція станом на зараз не відома, тому потрібно почекати. На мою думку, в такій редакції він не має права на існування по багатьом пунктам.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Наразі таких штрафів немає. Треба чекати редакцію законопроєкту.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України