Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 30 грудня 2023, питання №99527 700₴

Що робити, якщо в мене є Витяг про бронювання з помилкою в ВОС, і ТЦК вручає повістку на відправку

В мене є чинний Витяг з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов'язаного на моє ім'я. Всі дані в ньому вірні, окрім номеру військово-облікової спеціальності. Планую візит до ТЦК для уточнення номеру ВОС для подання документів моєю організацією для нового запиту на бронювання з новим номером ВОС. Приписне посвідчення залишилось в них при моєму попередньому візиті, а військовий квиток мені також не видали, три місяці тому сказали що його виготовлення займає час. По телефону працівник ТЦК повідомив, що моя бронь під питанням, оскільки неправильно вказаний ВОС.
Розглядаю сценарій, при якому ТЦК спробує видати мені повістку на відправку. Що мені робити або казати в цьому випадку?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович
    28.6%

    Доброго дня, якщо вам будуть вручати мобілізаційне розпорядження на відправку, ви маєте право відмовитися від неї, при цьому буде складено акт вашої відмови, у акті обов'язково зазначте причину відмови, у вашому випадку це наявність броні.

    Рекомендую звернутися до вашого роботодавця для виправлення помилки.

    У любому випадку не піддавайтесь психологічному тиску, знайте за відмову до вас не може бути застосовано кримінальну відповідальність за ухилення,з той причини,що ви маєте броню. Тому пам'ятайте це і нічого не бійтеся.

    Дерій Владислав Олегович
    71.4%

    Доброго вечора! Був радий допомогти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України