Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 30 грудня 2023, питання №99531

Тцк і порушення прав людини

Сину 25 років навчається на 3 курсі педагогічного коледжу денна форма. Явився по повістці в тцк, приніс довідку що навчається. В прийомі довідки йому відмовили і заставили проходити влк.
Чи правомірно співробітник тцк не прийняв довідку про здобування освіти, і чи правомірно змусили взяти довідку на влк. І що буде якщо син відмовиться проходити комісію влк.?
Дякую!

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Ваш син знаходиться у призовному віці. Він строковик чи військовозобов'язанний, який військово-обліковий документ він має?

    ТЦК та СП повинні прийняти заяву на відстрочку разом з підтверджувальними документами. Якщо вони відмовляють, потрібно направити заяву Укрпоштою замовним листом з описом вкладення.

    За непроходження ВЛК, скорше за все, Ваш син буде притягнутий до адмінистративної відповідальності за статтею 210-1 КУпАП.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олінська вікторія Клієнт 4 місяці тому

      Дякую! Син військовощобовязаний.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тоді вимога пройти ВЛК є законною. Щодо заяви на відстрочку, потрібно відправити поштою разом з підтверджуючими документами.

        • Олінська вікторія Клієнт 4 місяці тому

          Дякую! Просто не хочуть приймати документи і заяву. Тому вирішили не проходити комісію доки не приймуть документи на відстрочку.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Був радий допомогти.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Ваш син є призовником - не проходив військову кафедру, строкову службу та має посвідчення про приписку до призовної дільниці - його не мають права мобілізувати.

    Якщо заяву про відстрочку та довідку з ВНЗ не приймають - тоді відправляйте документи поштою цінним листом з описом вкладеного. Зберігайте квитанцію та опис вкладеного.

    Відмова від проходження ВЛК є підставою для накладення штрафу.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Олінська вікторія Клієнт 4 місяці тому

    Дякую! Спробуємо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України