Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 10 січня 2024, питання №99866

Чи є роз'яснення саме документи необхідно надати для підтвердження , що дорослі працездатні діти перебувають за кордоном, щоб тато отримав відстрочку - дружина інвалід 2ї групи.Згідно Закону №9342 11 частини І статті 23.

Діти за кордоном. Одна донька з 2013. Має ПМЖ в іншій країні. Інша виїхала під час війний отримала тимчасовий захист в іншій країні( та має 2х неповнолітніх дітей). Прописані і проживають тато з мамою лише вдвох.
Що саме необхідно додати з документів , щоб все згідно законодавства.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Дорослі діти на доказ перебуввання за кордоном можуть надати відповідні документи, які їм оформили у країні перебування залежно від їх статусу. Копії таких документів треба перекласти на українську мову та завірити нотаріально. Підійдуть також завірені нотаріально копії закордонних паспортів з позначкою ДПСУ про перетин кордону.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але ТЦК до даної ситуації ставиться неоднозначно. Для когось це доказ відсутності інших осіб, а для когось - ні. Втім, Вам варто спробувати оформити всі документи та подати для отримання відстрочки. До речі, зараз до ТЦК не варто ходити, оскільки планується внесення змін до законодавства, і норми для Вашої ситуації будуть явно простішими.

    Успіхів. З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства "утримання" не означає фактичне перебування поряд з особою. Під цим терміном розуміється перед усім матеріальна складова.

    Звичайно можете спробувати отримати відстрочку.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України