Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 січня 2024, питання №99952

Право на відстрочику

Добрий день! В цьому році мені виповнилось 28 років, мені потрібно стати на тимчасовий військовий облік (на рорботі потрібно подати військово обліковий докуиент), так як термін дії мого приписного закінчився.
В 2023 році я вступив до вищого професійного училища (денна форма навчання до 2025 року), але вже маю вищу освіту здобуту раніше.
Питання:
1. Якщо я прийду в ТЦК та СП для постановки на облік, мене зразу відправлять на ВЛК і там можуть вручити повістку?
2. Чи вважається зараз право на відстрочку якщо я начаюсь в ПТУ і це вже не перша освіта?
3. Як правильно поступипти?Дякую.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Так, у разі явки до ТЦК для заміни військово-облікового документу, Вас обов'язково направлять на ВЛК.

    Стосовно відстрочки через навчання у ПТУ, то вона поки що працює. Але з прийняттям змін до ст. 23 ЗУ Про мобілізацію, право на відстрочку в такій ситуації, коли порушена послідовність отримання освіти, буде, скорше за скасовано.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Владислав Клієнт 4 місяці тому

      Якщо приймуть змінни то відстрочки вже не буде чи якисйсь час вона ще буде діяти?

      І як зараз пройти ВЛК і не отримати повістку і зробити відстрочку (поки не прийняли новий законопроєкт)

      Якщо я зараз піду які можуть протиправні дії стосовно мене?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Не буде відстрочки для тих, хто порушив послідовність освіт - від шижчої до вищої. Втім, якщо Ви встигнене зафіксувати свою відстрочку в ТЦК, то можна буде посилатися на статтю 58 Конституції Украє\їни, яка зазначає, що закон не має зворотньої дії у часі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України