Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 13 января 2024, вопрос №100109

Документи та інші питання для відкриття бізнесу

Планую відкрити бізнес. Продуктовий машазин(МАФ). Чув що під маф не потрібно своєї ділянки. Чи можна поставити МАФ в будь-кому місці, чи це питання треба обговорювати з місцеаою владою7 Які докуенти потрібні для відкриття. Дякую.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Детальна інформація за посиланням https://bankchart.com.ua/biznes/rozvitok_biznesu/s...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Ви плануєте використовувати тимчасову споруду (МАФ) для здійснення підприємницької діяльності Вам потрібно керуватися Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

    II. Порядок отримання паспорта прив'язки ТС

    2.1. Підставою для розміщення ТС (МАФ) є паспорт прив'язки ТС (додаток 1).

    2.2. Замовник, який має намір встановити ТС, звертається до відповідного виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або районної державної адміністрації із відповідною заявою у довільній формі про можливість розміщення ТС.

    2.3. До заяви додаються:

    графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1 : 500 кресленнями контурів ТС з прив’язкою до місцевості;

    реквізити замовника (найменування/прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)/місцезнаходження ТС/контактна інформація) та напрям підприємницької діяльності.

    Цей перелік документів є вичерпним.

    2.4. Для визначення відповідності намірів щодо місця розташування ТС містобудівній документації, будівельним нормам відповідний комплект документів направляється до органу з питань містобудування та архітектури сільської, селищної, міської ради, районної державної адміністрації.

    У разі відсутності у складі відповідного виконавчого органу сільської, селищної, міської ради органу з питань містобудування та архітектури відповідність намірів щодо місця розташування ТС на території сільської, селищної, міської ради визначає орган з питань містобудування та архітектури відповідної районної державної адміністрації за територіальною належністю.

    2.5. Про відповідність намірів замовника щодо місця розташування ТС містобудівній документації, будівельним нормам замовник повідомляється відповідним органом з питань містобудування та архітектури письмово протягом десяти робочих днів з дня отримання відповідного комплекту документів або замовнику надається аргументована відмова щодо реалізації намірів розміщення ТС.

    2.6. Для оформлення паспорта прив'язки ТС замовник звертається до органу з питань містобудування та архітектури із додатковою заявою щодо оформлення паспорта прив'язки ТС, до якої додає:

    схему розміщення ТС (додаток 1);

    ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50 (для стаціонарних ТС), які виготовляє суб'єкт господарювання, який має у своєму складі архітектора, що має кваліфікаційний сертифікат, або архітектор, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат (додаток 1);

    технічні умови щодо інженерного забезпечення (за наявності), отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж.

    Зазначені документи замовником отримуються самостійно.

    2.7. Паспорт прив'язки ТС надається органом з питань містобудування та архітектури протягом десяти робочих днів з дня подання зазначеної заяви.

    2.8. Час, витрачений на підготовку та подачу до органу з питань містобудування та архітектури схеми розміщення ТС, ескізів фасадів ТС та отримання технічних умов щодо інженерного забезпечення (за наявності), не входить в строк підготовки паспорта прив'язки ТС.

    2.9. Для підготовки паспорта прив'язки ТС містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки не надаються.

    2.10. Паспорт прив'язки ТС оформлюється органом з питань містобудування та архітектури за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку.

    2.11. Паспорт прив’язки ТС включає:

    титульний аркуш із зазначенням реквізитів замовника (найменування/прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)/місцезнаходження ТС/контактна інформація) та напряму підприємницької діяльності;

    схему розміщення ТС, виконану на топографо-геодезичній основі у масштабі 1 : 500;

    ескізи фасадів ТС у кольорі М 1 : 50 (для стаціонарних ТС);

    технічні умови щодо інженерного забезпечення ТС, отримані замовником у балансоутримувача відповідних мереж.

    Цей перелік документів є вичерпним.

    2.12. Паспорт прив'язки ТС підписується керівником (заступником керівника) відповідного органу з питань містобудування та архітектури сільської, селищної, міської ради, районної державної адміністрації.

    2.13. При оформлені паспорта прив'язки ТС забороняється вимагати від замовника додаткові документи та отримання ним погоджень, непередбачених законом та цим Порядком.

    2.14. Паспорт прив'язки ТС не надається за умов:

    подання неповного пакета документів, визначених пунктом 2.6 цього Порядку;

    подання недостовірних відомостей, зазначених у пункті 2.6 цього Порядку.

    Ненадання паспорта прив'язки ТС з інших підстав не допускається.

    2.15. Паспорт прив'язки ТС видається на безоплатній основі.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України