Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 19 января 2024, вопрос №100467

Чи потрібно відкривати ФОП

Хочу відкрити свій Інтернет Магазин і працювати з постачальником в форматі "Дропшипінг"

Ось відповідь постачальника:
З кінцевим покупцем Ви працюєте напряму. Всі розрахунки Ви ведете з ним напряму. Ми тільки відправляємо товар, можемо відправляти за Вашою ТТН (що дуже зручно з наложкою), і всі розрахунки ведемо тільки з Вами.Що до ФОП-це Вам вирішувати, потрібен він Вам чи ні. Якщо треба договір то теж можемо підписати.

Дохід на місяць поки не відомий. Чи потрібно відкривати ФОП або може оформити якийсь договір з постачальником і зі мною як посередником? Якщо ФОП - то яку групу і КВЕДи вигідно вибрати в такому випадку. Чи потрібен РРО? Якщо договір з постачальником і зі мною як посередником - то який це договір і як це оформити? Може краще ФОП 3 категорія і договір з постачальником потрібен? Бо всі кошти будуть проходити через мій рахунок, а залишиться лише моя націнка в 20% - 30% з цієї суми.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Якщо Ви будете займатись підприємницькою діяльність, Вам однозначно потрібно відкрити ФОП і працювати за договіром коміссії.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вам потрібно оформити ФОП. В залежності від орієнтовного доходу це може бути 2 або 3 група єдиного податку.

    Працювати Вам потрібно за договором комісії. Якщо оплату будете приймати на IBAN рахунок ФОП - РРО не потрібен.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Віталій Клиент 3 месяца назад

    Дякую за відповіді. Почитав про все це - мені краще підходить ФОП 3 група спрощенки із-за того, що я не можу спланувати успішнісь продаж наперед. Почитав про договір комісії і в мене виникли питання щодо ФОП 3 групи + договір комісії з постачальником.

    Я так розумію, там (в цьому договорі комісії) потрібно вписувати умови передачі мені винагороди в % за реалізацію їх товарів? Чи є якийсь зразок, як він виглядає приблизно? Далі, що мені не зрозуміло.. Якщо я продав товар за вищою ціною ніж це у постачальника - я повинен переслати йому всю суму коштів за реалізацію товарів на його рахунок, а він мені комісію. Як правильно ця сума комісії в таких випадках описується в договорі? Вона індивідуальна за кожну одиницю продажу і дохід від реалізації того чи іншого товару може бути вищий (як вже говорив) ніж коштує цей товар.

    Якщо не укладати договір з постачальником - то я так розумію 3 група не варіант, бо тоді мені прийдеться платити 5% зі всіє суми яка надійша на мій рахунок?

    Так же цікавить, чи можна такий договір укласти онлайн?

    І чи обов'язково платити ЄСВ на 3 групі ФОП спрощенки під час військового стану?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України