Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 04 февраля 2020, вопрос №10059

Що робити коли виконавча служба заблокувала банківські карти, і я не можу користуватись ні копійкою на них

Виконавча служба списує з мене заборгованість по кредиту, із кодної зарплати яка мені приходить я працюю вчителькою . Але на сьогоднішній день я своєю зарплатою не можу користуватись як мені жити? Зняти гроші неможу , перерахувати теж. А на сьогоднішній день школа змінює свій напрям і бугалтерія потребує з мене карту на яку має приходити заробітня плата, але в тому халепа що ні один банк не може відкрити мені карту так як виконавча поставила арешт рахунків . Що мені робити?

Ответы юристов (3)

    Жупинский Николай Андреевич
    Общаться в чате Жупинский Николай Андреевич 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вы имеете полное право получать свою зарплату через кассу школы и никто не может Вас заставить получать её через банк.

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Общаться в чате Нарбут Тетяна Миколаївна 4 года назад

    Адвокат, г. Луцк, 20 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, звертайтеся через профіль на цьому сайті, думаю, допоможемо.

    Крикун Сергій  Павлович
    Общаться в чате Крикун Сергій Павлович 4 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Законт України "Про виконавче провадження" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19):

    "Стаття 70. Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника

    1. Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника вираховується із суми, що залишається після утримання податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

    2. Із заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості:

    у разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю особи, у зв’язку із втратою годувальника, майнової та/або моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням, - 50 відсотків;

    {Абзац другий частини другої статті 70 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2234-VIII від 07.12.2017}

    за іншими видами стягнень, якщо інше не передбачено законом, - 20 відсотків.

    З пенсії може бути відраховано не більш як 50 відсотків її розміру на утримання членів сім’ї (аліменти), на відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств, установ і організацій, на відшкодування пенсіонером шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також у зв’язку із смертю потерпілого, на повернення переплачених сум заробітної плати в передбачених законом випадках.

    За іншими видами стягнень може бути відраховано не більш як 20 відсотків пенсії.

    3. Загальний розмір усіх відрахувань під час кожної виплати заробітної плати та інших доходів боржника не може перевищувати 50 відсотків заробітної плати, що має бути виплачена працівнику, у тому числі у разі відрахування за кількома виконавчими документами. Це обмеження не поширюється на відрахування із заробітної плати у разі відбування боржником покарання у виді виправних робіт і стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. У таких випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати 70 відсотків.".

    Таким чином, якщо стягнення відбувається на одним виконавчим документом, воно не може перевищувати 20% коштів по заробітній платі за місяць. Крім того, ні виконавець, ні банк не вправі блокувати карту або накладати арешт на рахунок - може бути накладено арешт коштів на рахунку (в даному випадку 20%), але не на рахунок.

    "Стаття 74. Оскарження рішень, дій або бездіяльності виконавців та посадових осіб органів державної виконавчої служби

    1. Рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до суду, який видав виконавчий документ, у порядку, передбаченому законом."

    Подайте скаргу на рішення, дії виконавця, скасування рішення та усунення порушення до суду, що видав стосовно Вас виконавчий документ (виконавчий лист)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України