Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 28 января 2024, вопрос №100947

Чи може власник квартири (мати), зробити свого сина співвласником житла квартири ???

Чи може власник квартири (мати), яка не перебуває в шлюбі і є один власник житла, зробити свого сина, який приписаний на квартирі співвласником житла квартири ???

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Вточніть, будь ласка, хто Ви є насправді в цій квартирі - співвласник чи просто зареєстрована особа? У Вас є документи, що підтверджують Вашу власність на нерухомість?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Володимир Клиент 3 месяца назад

      Я є син, який там приписаний із самого народження в паспорті стоїть штамп про "місце проживання зареєстрованого за адресою". Мати власник чи голова житла квартири !

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вашей матері потрібно зробити дарчу на частку квартири, і тоді Ви станете співвласником квартири. У такому разі вона не зможе Вас виписати без Вашої на те згоди. На жаль, місце реєстрації у квартирі не робить Вас її співвласником.

        • Володимир Клиент 3 месяца назад

          А власник (мати) може мене виселити ???

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Якщо Ваша мати є єдиним власником квартири, і Ви, в свою чергу, не маєте в ній частки, тоді може.

    Богун Сергій Павлович

    Так. Це можливо. Вона може Вам наприклад подарувати частку квартири. І Ви станете співвласником нерухомості.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України