Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 04 февраля 2024, вопрос №101443

насильство в сімї заява від аноніма

цікавить таке питання,анонімний користувач написав звернення в поліцію,що чує з моєї квартири як я проявляю домашнє насилля до дитини та дружини)приїхали поліцейські які цим займаються,але нас з дружиною не було вдома.Пізніше поліцейський подзвонив до дружини і запитав чи дійсно є насилля в сім'ї,дружина сказала що в нас все добре і поїхала в відділок написала заперечення,що претензій до мене(чоловіка )не має і ніякого насилля в сім'ї не має,але поліцейський сказав,що йому потрібно пояснення також і від мене.В мене таке питання,чи обов'язково я маю давати якісь пояснення,чи можна просто проігнорувати і питання буде закрито?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Руслане!

    Домашнє насильство - це серьйозна справа. Тому Вам краще надати пояснення поліцейському, аби не мати надалі проблем.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня.

    БУДЬ-ЯКА ОСОБА МАЄ ПРАВО ВІДМОВИТИСЯ ВІД ДАЧІ ПОЯСНЕННЯ ПРОТИ СЕБЕ ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ РОДИЧІВ:

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 63. Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом....".

    АЛЕ У ДАНОМУ ВИПАДКУ КРАЩЕ НАДАТИ ПОЯСНЕННЯ, ВІДПОВІДНО ДО СУТІ ЗАПЕРЕЧЕНЬ.

    Всього доброго.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Проти Вас було вчинено адміністративне правопорушення завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, в т.ч. поліції (стаття 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення) або злочин завідомо правдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину (стаття 383 Кримінального кодексу України). Раджу Вам обережно подати до поліції письмову заяву про вчинення їх проти Вас.

    Анонімні звернення до поліції не мають розглядатись. Можливо, що в поліції знають особу заявника, проте не повідомляють Вам хто це.

    • руслан Клиент 2 месяца назад

      дякую,от я теж про це подумав,чому поліція без єдиного доказу це все розглядає взагалі,в нас дуже хороші відносити в сім'ї я ніразу в житті не піднімав руку ні на дружину ні на дитину,звичайно бували якісь розмови на повишених тонах,як і у всіх,але звинувачувати у домашньому насиллі,це вже занадто.Тобто я можу сказати,що не буду давати ніяких поясненнь,поки мені не скажуть хто заявник,а тоді зможу написати заяву на заявника за створення неправдивого звернення,дачу неправдивих свідченнь.тобто іншими словами наклеп.Вірно?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України