Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 05 февраля 2020, вопрос №10153

Як відкрити магазин?

Доброго дня!
Я хочу відкрити магазин морепродуктів в місті. ФОП 2 группу оформив, на облік в податкову став. Що далі, який наступний крок?
Чи потрібно якось фіксувати відкриття свого бізнесу в місті? Чи я можу відразу орендувати приміщення та займатися підприємницькою діяльністю?
Також цікавить як офіційно влаштувати працівників?
Дякую.

Ответы юристов (1)

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Як покрокової інструкції думаю не існує, наступні дії можете робити одночасно, або по розподілу вашого часу

    Просто раджу наступними діями зробити-вибір приміщення.

    Від умов договору оренди, та самого ж орендодавця, та стану приміщення залежить перелік дозвільної документації, звертаю Вашу увагу, що для магазину необхідні дозволи від пожежної та епідеміологічної служб.

    Для цього потрібно підготувати ряд документів: власне заяву, витяг, виписка, план ПТІ, документи, що засвідчують встановлення протипожежної сигналізації, санітарний паспорт об’єкта, отримати на товари сертифікати,медичні книжки працівників магазину, договір на вивіз сміття.

    За протипожежну безпеку має відповідати один із працівників вашого магазину. Цього працівника потрібно відправити на навчання.

    Обов’язковим елементом будь-якого магазину є наявність касового апарата. Проте, для його отримання потрібно мати ряд документів: заява про устаткування контрольно-касової машини, договір оренди приміщення, паспорт на кожен касовий апарат, нотаріально завірені копії свідоцтв на відкриття магазину.

    І окремо приділіть належну увагу маркетингу та рекламі.

    Працівників, раджу влаштовувати напередодні самого дня відкриття ( укладаєте з ними труд договір, + коп. паспортів, ідентиф. код., особових каток, + санітарні книги) та надсилаєте, надаєте повідомлення про прийняття на роботу до ДПІ.

    Успіхів :)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України