Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

10 лютого 2024, питання №101955

Як написати заяву на шахраїв

Пропонують роботу за гроші за кордон. Пропонують отримання параграфу 24 в Німеччині. Гроші надіслала. Поїхала за кордон. Роботу не надають. Гроші не повертають. Міграційна служба надала прихисток.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Потрібно подати заяву про злочин до поліції за статтею 190 ККУ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Звертайтесь до консульства України за місцем Вашого перебування.

    Згідно законодавства дипломатичні представництва України надають правову допомогу в таких випадках.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 3 місяці тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Зверніться до офіційних органів поліції Німеччини із заявою про злочин. В допомозі буде консульська служба України, утримується за рахунок платників податків України.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня.

    Ви маєте право подати заяву до поліції.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо наявні не злочин, а спірна ситуація, тобто цивільно-правовий спір, то Ви маєте право звернутись до суду. Якщо рекрутингова фірма, що надавала Вам послуги з пошуку роботи за гроші, зареєстрована в Україні, то Ви маєте право звернутись до суду України з позовом до того підприємства. Звертатись до суду Німеччини є відносно дорого, зокрема дорогими є послуги німецьких адвокатів.

    Якщо Вас обманули, не надавши якісних послуг, то Ви маєте право звернутись до Національної поліції України з письмовою заявою про вчинення проти Вас шахрайства.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України