Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 19 лютого 2024, питання №102439

Чи можна оформити дарчу?

Як оформити дарчу на будинок,який колись купувався у шлюбі,і з тим чоловіком розлучились,а згодом він помер,але є спільні діти?Чи можуть вони не погодитись на дарування будинку іншій особі,діти ці не зареєстровані в будинку.

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Вам згоди дітей колишнього чоловіка на дарчу не потрібно.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Оскільки діти не прийняли спадщину після смерті батька, то власником будинку вважаєтесь Ви. Якщо, звичайно, діти не проживають в цьому будинку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо будинок перебував у спільній власності подружжя, то після смерті Вашого колишнього чоловіка його частка мала спадкуватись. Неповнолітні діти спадкують автоматично, не звернувшись до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини. Малолітня, неповнолітня, недієздатна особа, а також особа, цивільна дієздатність якої обмежена, вважаються такими, що прийняли спадщину, крім випадків оформлення відмови від прийняття спадщини.

    Якщо ж той дім був і є Вашою особистою приватною власністю, то Ви маєте право нею розпоряджатись. Зараз у Вас немає спору щодо поділу спільно нажитого майна у зв'язку зі смертю Вашого колишнього чоловіка.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України