Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 21 февраля 2024, вопрос №102529 650₴

Оформлення нерухомості власником якої є громадянин РФ

Власник нерухомості (житловий будинок) - громадянин РФ, проживає постійно в РФ. Яким чином можна оформити на громадянина України дану нерухомість? купівля/продаж, дарча...інші варіанти. Земля не приватизована.
Особа яка зараз там проживає ( в даному будинку теж прописана) мала довіренність від громадянина РФ на продаж даного будинку. Довіренність була дійсна до серпня 223 року.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович
    24.9%

    Доброго дня, на разі це питання ні як не вирішити. На період військового стану будь які нотаріальні дії з громадянами РФ не вчиняються , довіреності не приймаються.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25.1%

    Вітаю Вас, Ян!

    На жаль, але зараз це питання ніяким чином не вирішити. Громадяни рф не мають ніякого права щодо відчуження належного їм на праві приватної власності майна. Хіба що спакування. Довіреність тут ніяким чином не допоможе.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня, Ян!

    Станом на зараз Ви не зможете вирішити дане питання, оскільки жоден нотаріус не засвідчить будь який правочин щодо відчуження майна в якому однією із сторін є громадянин РФ.

    Щодо громадян / юридичних осіб РФ (за винятком громадян РФ з посвідкою на постійне / тимчасове проживання в Україні), юридичних осіб України, в яких учасники / бенефіціари з РФ (за винятком громадян РФ з посвідкою на постійне / тимчасове проживання в Україні) Постановою Кабміну від 03.03.2022 р. № 187 «Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації» заборонені наступні дії:

    "– виконання, зокрема, у примусовому порядку, грошових та інших зобов’язань (включаючи надання / отримання послуг, продаж / купівлю товарів, надання / отримання позик, тощо), кредиторами (стягувачами) за якими є вищевказані особи (наприклад, відповідно до вказаної заборони телефонні оператори України припинили обслуговування громадян РФ та українські компанії, учасниками або бенефіціарами яких є громадяни РФ);

    – відчуження, передача в заставу, будь-які інші дії, які повинні або можуть спричинити відчуження нерухомого майна, цінних паперів, корпоративних прав, транспортних засобів, повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання (а) на користь осіб, пов’язаних з РФ, або на користь РФ або (б) здійснення таких дій особами, пов’язаними з РФ (крім безоплатного відчуження на користь України);

    правочини (у тому числі довіреності), укладені з порушенням мораторію, визначеного пунктом 1 цієї постанови, у тому числі якщо ними передбачається відповідне відчуження у майбутньому, є нікчемними;

    - нотаріальне посвідчення правочинів, що порушують мораторій, визначений пунктом 1 цієї постанови, забороняється. Державна реєстрація або інше визнання державними органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, державними реєстраторами юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, державними реєстраторами речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, особами, які надають публічні (адміністративні) послуги, правочинів, укладених з порушенням мораторію, визначеного пунктом 1 цієї постанови, забороняється".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України