Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 22 февраля 2024, вопрос №102583

Робота по Трудовому Договору і GIG-контракту

Доброго дня!
Запитання наступне: я працюю офіційно по трудовому договору на компанію А.
І в цей же час мені пропонують аналогічну посаду в компанії Б з працевлаштуванням по GIG-контракту.

Раніше тут вже задавала запитання чи допустимо працювати одночасно і по трудовому, і по GIG і отримала відповідь що так (не заборонено).

Ситуація:
Компанія Б надає послуги компанії С (відповідно всі співробітники, працевлаштовані в компанії Б надають свої послуги компанії С). Але компанія А і компанія С є по суті своїй конкурентами на ринку праці.

По GIG-контракту від компанії Б немає ніяких пунктів про роботу на конкурентів, і ніяких додаткових NCA наче теж. Є тільки якийсь Додаток до договору в якому співробітник зобов'язується дотримуватись політик інформаційної безпеки компанії С.

Але точно знаю що компанія А просить повідомляти про можливі конфлікти інтересів.

Запитання: які є ризики? чи зможе компанія А дізнатись про роботу співробітника на компанію Б по GIG-контракту і тим паче про те надання послуг компанії C? Чи буде якийсь юридичний доказ в компанії А?

Ответы юристов (3)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Працівник має право укладати трудовий договір на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін. Це визначено ст. 21 Кодексу законів про працю України.

    Приймаючи до уваги, що у запитанні йдеться про "працевлаштування за GIG контрактом", то викладенt у запитанні після слів "Ситуація" - не має ніякого відношення до прав або обов*язків працівника і на одному і на іншому підприємстві.

    Якщо йде мова про умови GIG контракту без працевлаштування (договір підряду), то самі визначайтесь з конфліктом інтересів.

    Аліна Клиент 2 месяца назад

    щось не дуже зрозуміла відповідь(1. мене більше цікавить чи не виявиться так що з поточного місця роботи мене потім звільнять по якійсь статті, або ще гірше притягнуть до відповідальності за те що я працюю на іншу компанію, яка працює на їхнього конкурента?2. чи можуть вони про це дізнатись якимось чином?3. якщо раптом я все ж таки підписувала на поточному місці роботи якийсь документ про зобов'язаність або повідомляти про конфлікт інтересів або не працювати на конкурентів, то чи буде моя робота по гіг-контракту вважатись саме такою юридично (а не просто тому що я про це знаю)?

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Робота працівника, джерело доходів, місце роботи, це ті дані, які може дізнатися А В С D

    А звільнити Вас можуть не через конфлікт інтересів, а через іншу підставу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України